Ik ben geboren in Nederland en mijn naam is Chantal. Ik ben een gevoelsmens en wil graag elke minuut van mijn leven maximaal benutten. Ik leef volgens het motto “YOLO” wat staat voor You only life ones. Voor de mensen van de oudere garde is de uitspraak Carpe Diem misschien bekender. Dit betekent pluk de dag. Maar hoe dan ook het leven is al kort genoeg en daarom moet je maximaal genieten. Ik hou van shoppen, sporten en gezellig een drankje doen. Maar naast deze standaard vrouwendingen, wil ik 1 ding nog veel liever. En dat is de wereld zien zoals hij bedoeld is.

 

Wees zuinig op de wereld

In de laatste jaren hoor je steeds meer op het nieuws dat we de planeet aan het verpesten zijn. We zijn sinds 20 jaar wel begonnen met MVO wat staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dit wordt niet gedaan door ieder bedrijf. De MVO bedrijven, waarvan Heineken een groot voorbeeld is, proberen zo weinig mogelijk bronnen van de natuur te gebruiken en als ze iets gebruiken zoals elektriciteit dan proberen ze daar zo effectief mogelijk mee om te gaan. Waarom begon ik hier ook alweer over….. Oja! Ik wil de wereld zien zoals hij bedoeld is en dus niet als hij al verpest is. Een voorbeeld zijn de regenwouden in Brazilië. Iedereen 15 jaar wordt er 1/3 gekapt. Het begon ongeveer 15 jaar geleden. Betekent dit nu dat we over 30 jaar geen Tropisch oerwoud meer hebben? Zo zijn er nog honderden voorbeelden, maar om even tot een clue te komen moet je naar mijn idee snel op reis gaan om zijn echte glorie nog te kunnen aanschouwen.

 

Kilimanjaro en Tour de France

Ik ben inmiddels 28 jaar en heb al veel gereisd en voor werk in het buitenland gewoond, maar wat ik nog wel mis is een echt avontuur. Ik wil naar Cambodja met enkel een rugzak. Geen bekende om mij heen, maar echt zelf op avontuur en de adrenaline door mijn lijf voelen vloeien. Ik wil op de hoogste berg staan in de Kilimanjaro en wil de tour de France uitfietsen. Even stoppen in Lille wat ik hoorde dat het daar super gezellig is en je er goed kunt shoppen….. hehe. En dan weer door naar het volgende avontuur. Ik ben nog jong en wil voordat ik kinderen krijg nog zoveel zien. Maar nu is mijn vraag aan jullie waar moet ik beginnen? Moet ik vanuit Nederland mijn weg met het openbaar vervoer zoeken. Of naar een verre bestemming vliegen en juist mijn weg op avontuurlijke wijze weten terug te vinden?

bron: www.lillefrankrijk.nl